Tijdens mijn boulangerie opleiding aan de Bakery Institute eind 2019 ben ik gaan nadenken hoe ik mijn passie kom omzetten naar een kleine ambachtelijke bakkerij. De laatste jaren loopt de economische bedrijvigheid terug in ons dorp en ik dacht hoe het zou zijn om een ambacht terug te brengen in het straatbeeld. Er is namelijk nergens meer een bakker die zelf vers brood bakt in een dorp waar vroeger meerdere bakkers waren.

Alleen was daar toen corona en de onzekerheid die dat met zich meebracht besloot ik niet direct naar de winkelstraat te gaan. Dit spoorde namelijk niet met mijn aanpak die mij voor ogen stond, te weten: klein beginnen, ervaren hoe het is om vers brood te bakken, zonder dat ik als beginnend bakker langdurige verplichtingen aanga. Al deze onzekerheden waren niet aan de orde toe ik in 2019 besloot om mij het vak van ambachtelijk bakker eigen te maken. Toch wilde ik vasthouden aan mijn beslissing om mijn hart te volgen.

Aldus ontstond het idee om vanuit mijn schuur te starten. Uiteindelijk ben ik in september 2020 gestart met bakken en heb ik tot begin april van 2021 een hele vaste klantenkring weten op te bouwen die erg enthousiast zijn. Leuke mensen die ik iedere week met mijn baksels mocht verrassen.

Vanaf juli 2021 zit ik op een iconische locatie in Oosterbeek, Schoonoord aan de Pieterbergseweg 4. De sfeer die de bakkerij uitstraalt is dat je bij binnenkomst direct in de bakkerij staat, het hart van de productie waar je de bakker(s) ziet werken, deeg uit de kneders wordt gehaald, broden worden gevormd met de hand en heerlijk vers gebakken brood uit de vloeroven wordt gehaald. Je ziet daadwerkelijk voor je ogen hoe het er in een bakkerij aan toe gaat.

Kom je het een keer beleven?