Brood is een versproduct, maar het brood dat ik maak kun je prima bewaren. Wil je het snijden en invriezen, snijdt het dan als het volledig afgekoeld is en houdt de plakjes tegen elkaar en doe het dan in een plastic zak. 

Brood dat je in een of twee dagen op eet kun je het beste met de kant waarvan je een plak gesneden hebt op snijplank zetten, hierdoor droogt het brood niet uit. Doe het brood liever niet in een plastic zak, hierdoor wordt de korst slap en taai. Je kunt het brood ook in een papieren zak bewaren, door het papier blijft de korst knapperig.

Brood kan altijd even opgepiept worden in een oven. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg het brood ongeveer 7 minuten in de oven. Niet nat maken met water. Het doel van oppiepen is het opnieuw krokant maken van de korst door deze een beetje uit te drogen. Houdt voor een hete luchtoven 200 graden aan. Als je alleen een snee wil oppiepen dan kun het je beste de broodrooster gebruiken. Het brood smaakt en ruikt dan weer als vers.